Studerende giver bud på fremtidens Trelleborg

Kreative designløsninger, til inspiration for fremtidens formidling på Trelleborg.

24 studerende på Bachelor i Visuelt Design på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) har givet forslag til mulige designløsninger, til inspiration for fremtidens formidling og udformning af vikingeborgen Trelleborg.

De studerende har hen over foråret løst opgaven indenfor de to studieretninger visuel kommunikation og spil- og interaktion. Det er der kommet en lang række forskellige og meget spændende designløsninger ud af.

- Det har været rigtig spændende at se hvordan unge, dygtige designere forestiller sig at moderne design og formidling spiller sammen med Harald Blåtands tusinde år gamle ringborg, siger Britt Caroline Juul, projektleder for Ny Trelleborg i Slagelse Kommune.

De studerende har arbejdet med en række centrale design og formidlings problemstillinger i forbindelse med etablering af Ny Trelleborg som besøgscenter under Nationalmuseet.

- Arbejdet med de studerende fra KADK og deres forslag har været en klar øjenåbner og stor inspirationskilde i udviklingen af Trelleborg som et internationalt oplevelses- og videncenter. Flere af projekterne kan sagtens tænkes ind i de nye formidlingskoncepter og præsentationsformer, siger Anne-Christine Larsen, Museumschef Trelleborg, Nationalmuseet.

- Projektet har haft fokus på at tænke design og formidling ind i den konkrete kontekst. Derfor har studerende skulle udvikle designløsninger, der knytter sig stedet og bidrage med løsninger, der kan udvikle stedet til at blive et interaktivt, lærerigt og spændende sted for besøgende, siger Tine Kjølsen, programleder for Visuelt Design ved KADK.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

 • Britt Caroline Juul
  Projektleder for Ny Trelleborg, Slagelse Kommune
  Tlf: 23 82 19 74
 • Anne-Christine Larsen
  Museumschef Trelleborg, Nationalmuseet
  Tlf: 41 20 63 90

 • Tine Kjølsen
  Programleder BA Visuelt Design ved KADK
  Tlf: 41 70 15 05
Siden er sidst opdateret 3. september 2020