Enestående historier

Nye oplevelser og fascinerende historier fortalt med nutidens virkemidler

Harald Blåtands kongelige militæranlæg er et udtryk for magtens aura. Et stringent og geometrisk stykke ingeniørkunst og fascinerende dansk kulturarv fra vikingetiden. Borgen er opført af kong Harald Blåtand omkring år 980, og er i dag den bedst bevarede og mest spektakulære af kongens i alt fem cirkulære borge; Fyrkat, Aggersborg, Nonnebakken, Borgring og Trelleborg.

Sammen med bl.a. Jellingmonumenterne og Dannevirke fortæller borgene om en spændende og afgørende tid i dansk og europæisk historie. Trelleborg betragtes i dag som en af grundpillerne i samlingen af det danske rige. 

Trelleborg beherskede Vestsjælland alene ved at ligge dér og er et unikt militæranlæg, der er konstrueret over et sofistikeret matematisk målesystem, der i dag stadig fascinerer, skaber undren og nysgerrighed.

Trelleborg gemmer på mange hemmeligheder og de arkæologiske fund tillader os at gisne om stedets mystiske historie, der rummer flere gådefulde spørgsmål. Var Trelleborg en del af et samlet forsvarsanlæg mod en fjende udefra? Det vides ikke med sikkerhed, men med det nye Trelleborg kommer vi tættere på borgens gådefulde historie og gennem de arkæologiske fund belyses det, hvordan livet udfoldede sig på Trelleborg - for mere end 1000 år siden. Det er blandt mange andre netop de historier, det nye Trelleborg vil fortælle.

Siden er sidst opdateret 18. maj 2020