VikingGames 2014

Den 6. september blev der lagt i kakkelovnen til en gang for alle, at få afgjort, hvem der var de sejeste vikinger i Øresundsregionen, da Harald Blåtands unikke vikingeborg dannede rammen om konkurrencen VIKING GAMES 2014. En konkurrence, som i samme åndedrag smukt stadfæstede, hvordan lokale penge, ideer og kræfter kan arbejde sammen med regionale og internationale samarbejdspartnere skabte gennemslagskraft på et højt niveau.

Partnerne Nationalmuseet/Trelleborg, Slagelse Turistforening og Visit Vestsjælland A/S, Øresund Event Center og oplevelsesprojektet Danmark Bliver Til lagde alle an til at få afgjort en vigtig sag. En sag om vikinger.

I 2013 tog Øresund Event Center i kraft af et spændende samarbejde i Øresundsregionen initiativ til at bringe vikingeaktørerne over sundet sammen til en dyst. I 2014 var samarbejdspartnerkredsen vokset.

Annemette Harding Sørensen, Øresund Event Center fortæller: VIKING GAMES er som grundpræmis bygget på et stærkt samarbejde, som viser hvor meget kulturhistorie vi har tilfælles i Norden. Så selvom vi kæmper på dagen om æren og titlen som de bedste vikinger, så er det også en slags teambuildingsdag for vikingerne og samarbejdspartnerne i Øresund.

For Kulturregion Midt- og Vestsjællands projekt Danmark Bliver Til er samarbejde på tværs essensen i langtidsholdbare oplevelser. Som partner i VIKING GAMES 2014, vil de sideløbende med kampene bl.a. byde på dåvildt lækkerier med Søren Gericke, barnlig vikingeleg med Anders og Katrine fra Lillenørd og vikingevibrationer med bandet BASCO.

Projektleder Mari Schmidt siger: Vi vil gerne blande os der, hvor vi må, og byde ind med vores kompetencer. På Trelleborg har vi fået lov til at komme med ind i maskinrummet, fået et fantastisk koncept at lege med, og sammen kan vi give publikum en helstøbt oplevelse hvor alle sanser tages i brug. Det bliver en dag, hvor alle der har lyst til at komme, kan føle vikingernes hjerte slå.

Det kan museumschef på Trelleborg Anne-Christine Larsen fint tilslutte sig, og siger om samarbejdet: På Trelleborg er en af vores allerstørste og mest spændende opgaver at skabe rammen om alle de mange fantastiske fortællinger, som knytter sig til borgen og dens mystik - og samtidigt være primus motor i at udvikle nye spændende formidlingstiltag, som sætter vores lokale historie i spil og som gøres levende for publikum.

For turisterne er VIKING GAMES en god mulighed for at opleve historien tæt på.

Formand for Slagelse Turistforening, Lis Bager Christensen: vikingeborgen Trelleborg har et verdensklassepotentiale til at blive en topattraktion, hvis fantastiske historie kan fortælles igen og igen. VIKING GAMES og de mange spændende samarbejder med små og store aktører skaber liv og aktiviteter til historierne, som vi håber på sigt kan trække rigtigt mange mennesker ud og opleve vikingernes bedrifter.

Ufattelige mængder egestammer gik der i sin tid til at bygge vikingeborgen Trelleborg, som fremstår som et unikt bygningsværk for stærke mænd og hårdføre kvinder. Med sin karakteristiske runde form, slår Trelleborg i Slagelse cirkel om et samarbejde, som indkredser essensen af borgen med råstyrke, innovation og fuld lokal opbakning til en unik og mystisk fortid, som ikke finder sin lige i verden.

Kontaktoplysninger samarbejdspartnere 

Nationalmuseet - Trelleborg

Museumschef Anne-Christine Larsen
anne-christine.larsen@natmus.dk 
Mobil: 29 10 26 10

VisitVestsjælland

Bureauleder Mie Danielsen
md@visitvestsjaelland.dk 
Mobil: 51 21 43 22

Øresund Event Center

Projektleder Annemette Harding Sørensen
ahs@oresundeventcenter.com 
Mobil: 29 10 47 14

Danmark Bliver Til

Projektleder Mari Nygaard Schmidt
mnys@lejre.dk 
Mobil: 21 56 24 41

Siden er sidst opdateret 15. april 2019