Fondsdonationer

I 2019 modtog Ny Trelleborg-projektet midler fra tre fonde til Den Genskabte Borg, der er første del af projektets tre samlede formidlingstiltag. Den Genskabte Borg er genopførelsen af en del af vikingeborgen, og vil blive Danmarks største rekonstruktionsprojekt.

Et udsnit af Harald Blåtands Trelleborg rekonstrueres 1:1 - og de flotte fondsdonationer sikrer både realiseringen af Den Genskabte Borg og et løft til formidlingen, forståelsen af den mægtige vikingeborg og af vor fælles kulturarv. Samtidig bliver de besøgende, ansatte og frivilliges forhold forbedret.

De to øvrige formidlingstiltag indebærer en ny udstillingsbygning og renovering af selve museet samt forskellige former for historieformidling på vejen til monumentet. Det nye oplevelses- og videncenter vil således favne den arkæologiske og historiske viden og formidling. 

Ny Trelleborg Oplevelses- & Videncenter er taknemmelig for donationer fra:

  • Augustinus Fonden, kr. 15. mio. til Den Genskabte Borg
  • Trelleborg Fonden, kr. 500.000  til Den Genskabte Borg
  • Knud Højgaards Fond, kr. 2. mio. til Den Genskabte Borg
  • Kulturarvsmidler, kr. 130.000 til formidling i og omkring museumsområdet ved Trelleborg

Slagelse Kommune har doneret 25. mio. til Ny Trelleborg Oplevelses- & Videncenter.

Fondsdonationerne er et stort skulderklap, men der er et stykke vej endnu, men vi mangler cirka 45 mio. kr. til at kunne realisere hele projektet.

Den Genskabte Borg vil blive bygget nord for den nuværende vikingelandsby og forventes realiseret i 2022 - afhængig af fondsdonationer.

Siden er sidst opdateret 19. august 2020