Fondsdonationer

I 2020 donerede Lokale og Anlægsfonden 4,5 mio. kr. til Den Genskabte Borgs voldanlæg. Fonden ønsker at støtte rekonstruktionsprojektet med fokus på  fritidsliv, frivillighed, projektets arbejde med nye brugergrupper og museets levende udendørsformidling i det historiske område i og omkring fortidsmindet Trelleborg. 

2019 modtog Ny Trelleborg-projektet midler fra tre fonde til Den Genskabte Borg, der er første del af projektets i alt tre formidlingstiltag. Den Genskabte Borg er genopførelsen af en del af vikingeborgen, og vil blive Danmarks største rekonstruktionsprojekt.

Et udsnit af Harald Blåtands Trelleborg rekonstrueres 1:1 - og de flotte fondsdonationer sikrer både realiseringen af Den Genskabte Borg og et løft til formidlingen, forståelsen af den mægtige vikingeborg og af vor fælles kulturarv. Samtidig bliver de besøgende, ansatte og frivilliges forhold forbedret.

De to øvrige formidlingstiltag indebærer en ny udstillingsbygning og renovering af selve museet samt forskellige former for historieformidling på vejen til monumentet. Det nye oplevelses- og videncenter vil således favne den arkæologiske og historiske viden og formidling. 

Ny Trelleborg - projektet er taknemmelig for donationer fra:

  • Lokale og Anlægsfonden, kr. 4,5 mio. til Den Genskabte Borg, voldanlægget
  • Augustinus Fonden, kr. 15. mio. til Den Genskabte Borg
  • Trelleborg Fonden, kr. 500.000 til Den Genskabte Borg
  • Knud Højgaards Fond, kr. 2. mio. til Den Genskabte Borg
  • Kulturarvsmidler, kr. 130.000 til formidling i og omkring museumsområdet ved Trelleborg

Slagelse Kommune har doneret 25 mio. til projektet samt en tillægsbevilling på 4,5 mio. kr. 

Fondsdonationerne er et stort skulderklap til projektet - men der er et stykke vej endnu for at realisere Den Genskabte Borgs tre langhuse.

Den Genskabte Borg vil blive bygget nord for den nuværende vikingelandsby Slagløse og forventes realiseret i 2023 - afhængig af fondsdonationer.

Siden er sidst opdateret 11. marts 2021