Kongelig anerkendelse

Ny Trelleborg fik kongelig anerkendelse i sommeren 2014

Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond gav deres anerkendelse af Ny Trelleborg. Fonden bevilligede nemlig 100.000 kr. til projektet.

Visionen om at gøre Trelleborg til et oplevelses- og videncenter rykkede et skridt nærmere. Det stod klart, efter Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond bevilligede, at fonden støtter projektet med 100.000 kroner.

- Det er en vigtig anerkendelse af projektet, som viser, at det ikke kun er i Slagelse, at man deler visionen om at skabe et internationalt vikingecenter. Kapitalrejsningen til projektet er kun lige startet, men fondens støtte er et signal om, at Trelleborg fortæller en vigtig del af Danmarkshistorien, og at projektet fortjener opbakning, sagde borgmester Stén Knuth (V).

Meddelelsen om den kongelige anerkendelse vakte også glæde på Nationalmuseet: 

- Vi oplever en stadig stigende udenlandsk interesse for vikinger. Ny Trelleborg får en fremtrædende plads i den store vikingefortælling, som udenlandske turister skal møde, når de besøger Danmark. Med fondens bevilling kan vi nu skrive de første linjer i Ny Trelleborgs kapitel, sagde Nationalmuseets direktør Per Kristian Madsen.

  

 

 

Siden er sidst opdateret 10. april 2017