Visionsprospekt

I nedenstående Visionsprospekt præsenteres visioner og planer for Ny Trelleborg Oplevelses- og Videncenter. Her ses også PLH Arkitekters bud på det nye byggeri, der efter planerne skal stå færdig i 2020.

Visionsprospekt (pdf - nyt vindue)

Nationalmuseet og Slagelse Kommune samarbejder om at skabe et enestående oplevelses- og videncenter. Her skal vikingekrigeren og borgens fascinerende historier formidles på internationalt niveau med nutidens virkemidler og tilsammen favne den arkæologiske og historiske viden.

Ny Trelleborg Oplevelses- og videncenter er tegnet af PLH Arkitekter og ALL med flere, som vandt projektkonkurrencen blandt 51 ansøgere fra hele verden. Deres bud på et imponerende bygningsværk er symbolsk i dens runde form, der er inspireret af Danmarks eneste bevarede vikingeskjold, som er fundet netop på Trelleborg. 

Udstillingen er designet af Gert Olsen Design, og skal give en særlig oplevelse, der inddrager visuelle sanseindtryk i spændingsfeltet mellem fiktion og fakta. Flere filmiske oplevelser af blandt andet filminstruktøren Rumle Hammerich skal pirre publikums sanser – og give lyst til at udforske borgens historie gennem et samlet formidlingsgreb, der ikke er set tidligere.

På Ny Trelleborg vil besøgende fra nær og fjern møde vikingetidshistorie på en ny og anderledes måde. Det sker gennem den nye arkitektur, den sansemættede udstilling, skoletjenesten og naturen.

Med et forventet øget antal besøgende skriver oplevelses- og videncentret sig ikke blot ind i en lokal, men også national og europæisk kontekst som kulturattraktion.

Det nye Trelleborg vil være til stor gavn og glæde for turisme, uddannelse, formidling og vil være med til at etablere ny viden inden for vikingetidshistorie.

 

 

 

 

 

 

 

Siden er sidst opdateret 21. november 2016