TrelleborgAvisen #1-6

TrelleborgAvisen fortæller om Trelleborgs historie og aktiviteter på museet kombineret med udviklingen af Ny Trelleborg Oplevelses- og Videncenter.

NEOLITIKUM betyder bondestenalder

For 5000 år siden var der mennesker i området omkring Trelleborg. Det viser spor og fund fra arkæologiske undersøgelser. Hvorfor findes der stenalderfund på Trelleborg, og hvad viser de? Det finder du svar på i forårets udgave af TrelleborgAvisen #6: 

Det sker på Trelleborg

Den nye sæson på Trelleborg byder på mange forskellige oplevelser. Mød eksperten, der fortæller om tekstiler i vikingetiden og opsætter opstadsvæv i grubehuset eller udforsk lyden af vikingetiden med lydkulisser i april.

I pinsen og hen over sommeren kan du male dit eget skjold, lave vikingesmykker, skyde med langbue, riste runer og designe dit eget sværd og bage lækre fladbrød og meget mere. Årets største arrangement, Vikingefestivalen, afholdes i uge 29.

Se mere i kalenderen på TrelleborgAvisens bagside og lad dig inspirere af de mange spændende events og arrangementer.  

Stenaldergourmet / Middagsgrød med skinkekød og løg

Byder foråret på middagsarrangementer med venner eller familie er der altid inspiration at hende i TrelleborgAvisen. Denne sæsons opskrift er inspireret af stenalderens spise og anbefales til en middag på otte personer.

Det er en servering, der er anderledes og vil skabe opmærksomhed med et tvist af stenalder og lægge sig solidt i maven. Middagsgrød med skinkekød og løg er en god og mættende ret, der kan tilberedes over bålet, i tilfælde af at middagen skal holdes ude i naturen. 

Find opskrifter på vikingetidens kogekunst og bliv fristet af madopskrifter inspireret af vikingetiden i TrelleborgAviserne.

Velbekomme og god læselyst!

 

Siden er sidst opdateret 27. juni 2017