Trelleborg tættere på første spadestik

Augustinus Fonden støtter det nye oplevelses- og videncenter på vikingeborgen Trelleborg med 15 millioner kroner. Dermed rykker projektet et stort skridt nærmere første spadestik.

- Det er virkelig positivt, at Augustinus Fonden kan se det samme store perspektiv i et nyt oplevelses- og videncenter på Trelleborg, som vi kan. Det samlede byråd i Slagelse Kommune har i årevis arbejdet for at præsentere vikingeborgen ved Trelleborg som det markante monument over danmarkshistorien, som det er. Det her viser, hvad vi kan, når vi står sammen. Augustinus Fondens støtte rykker projektet et stort skridt nærmere målstregen, siger borgmester Stén Knuth (V). 

Arkitekturen til det nye oplevelses- og videncenter er netop blevet nomineret til en ”Arkitektur Oscar” – den prestigefulde World Architecture Festival Awards i kategorien fremtidige kulturbyggerier, hvor bygningen sidestilles med arkitektur fra hele verden.

Vikingeborgen Trelleborg drives i tæt samarbejde mellem Slagelse Kommune og Nationalmuseet, og museets direktør Per Kristian Madsen glæder sig også over den store donation.

- Der skal lyde en stor tak til Augustinus Fonden for dens bidrag, som er et vigtigt skridt på vejen til at skabe et oplevelsescenter af høj arkitektonisk og formidlingsmæssig kvalitet, som skal formidle de nyeste forskningsresultater og fortælle om livet på den bedst bevarede af Harald Blåtands borge.

Det nye oplevelses- og videncenter på Trelleborg forventes at stå færdigt i år 2020. I øjeblikket foretages der arkæologiske forundersøgelser på Trelleborg for at sikre, at det nye byggeri ikke bygges på arkæologiske levn efter Trelleborgs vikinger. Forundersøgelserne er i øvrigt finansieret af en donation fra Dronning Margrethes og Prins Henriks fond.

Donationen indgår i det samlede budget på 116 millioner kroner for det nye oplevelses- og videncenter på Trelleborg. Slagelse Kommune har afsat 25 millioner kroner til formålet.