Stor interesse ved Trelleborgbesøg

Der var stor interesse, da Trelleborg-projektet onsdag havde inviteret arkitekterne, som er med i konkurrencen om at tegne det kommende Ny Trelleborg, på besøg.

Under normale omstændigheder sender arkitektvirksomheder to til tre mand, når der er besigtigelse forud for en arkitektkonkurrence. Men flere af arkitektvirksomhederne, som deltager i konkurrencen om at tegne Ny Trelleborg, sendte 10 deltagere, da Trelleborg-projektet onsdag havde inviteret de fem prækvalificerede arkitektfirmaer på besøg på Trelleborg.

- Vi er overvældet over den store interesse. Men det viser, at det simpelthen er en enestående mulighed for at bygge noget, der ikke er set magen til før eller siden, og derfor vil arkitekterne også gøre meget for at vinde konkurrencen og tegne vinderforslaget, siger projektleder Jesper Rønn Kristiansen.

De fem prækvalificerede arkitektteams blev i foråret udvalgt blandt et felt på 51 arkitektteams fra hele verden. Deres opgave er at komme med hver deres bud på, hvordan det kommende oplevelses- og videncenter Ny Trelleborg skal se ud, og besøget var en del af processen med at give dem en fornemmelse af, hvad Trelleborg er, før de sætter sig til tegnebrættet.

- Alle deltagerne har også fået et konkurrenceprogram, der beskriver, hvad opgaven går ud på. Men det vigtigste er, at deltagerne kommer ud og oplever Trelleborg, bestiger ringborgen og mærker historiens vingesus. Denne her opgave er unik og kræver, at man forstår, hvad Trelleborg er, fortæller projektleder Jesper Rønn Kristiansen.

De fem arkitektteams skal nu hjem til tegnebrættet og udarbejde hver deres forslag. Vinderprojektet offentliggøres den 29. januar 2016, og det nye oplevelses- og videncenter på Ny Trelleborg forventes at stå klar i løbet af 2020.

De fem udvalgte arkitektteams er i vilkårlig rækkefølge:

  • Henning Larsen Architects; Teamet op med: Kvorning design & kommunikation, Rambøll, SLA Landscape
  • 3XN; Teamet op med: Atelier Brükner, karres+brands, Yoke, Orbicon
  • Erik Møller Arkitekter; Teamet op med: Terroir Arkitekter, Henrik Jørgensen Landskab A/S, Redia A/S + OddFischlein I/S, Aksel V. Jensen A/S, historisk og arkæologisk ekspert Andres Dobat fra Aarhus Universitet
  • PLH Arkitekter; Teamet op med: All Atelier Lorentzen Langkilde arkitekter, GODesign Gert Olsen udstillingsarkitekt, filminstruktør Rumle Hammerich, Søren Buus Art  Director, GHB Landskabsarkitekter, Moe Rådgivende Ingeniører
  • Søren Andersen Arkitekter AS; Teamet op med: Icono A/S, Drias Rådgivende Ingeniørfirma A/S 

Flere oplysninger